Anna Augé
Arqueòloga llicenciada en Historia de l’Art per la Universitat de Girona. Ha realitzat diverses formacions relacionades en l’àmbit de l’arqueologia (Postgrau en Antropologia Forense per la Fundació Universitat de Girona, Curs d'Especialització en Museologia per la Universitat a distancia de Madrid, Curs de fotogrametria digital per la Universitat de Burgos, entre d’altres).
Ferran Codina
És arqueòleg i investigador especialitzat en món ibèric. Llicenciat en Lletres (Geografia i Història) per la Universitat de Girona l’any 1997.
Entre els anys 2001 i 2003 cursà i obtingué el Màster en Gestió del Patrimoni Cultural (especialitat en patrimoni arqueològic) per l’Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona. L’any 2006 va obtenir el Diploma d’Estudis Avançats a la Universitat de Girona.
En l’àmbit professional, l’any 1998 passà a formar part de l’equip de direcció de les excavacions al Puig de Sant Andreu d’Ullastret. Des d’aquest mateix any la seva activitat professional s’ha centrat en la direcció d’intervencions arqueològiques programades i preventives a les comarques gironines en jaciments d’època ibèrica, romana i medieval.
Ha participat en diversos projectes de recerca internacionals relacionats amb la protohistòria. Així mateix, és autor de diverses publicacions sobre món ibèric i, especialment, sobre els jaciments d’aquest període d’Ullastret.
A/e: fcodina@gmail.com
Neus Coromina
Llicenciada en Humanitats l'any 2005 per la Universitat Pompeu Fabra.
Màster en Cultura Històrica i Comunicació per la Universitat de Barcelona.
Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats: Història, Art, Filosofia, Llengua i Literatura l'any 2008 per la Universitat de Girona.
Doctorant del Programa Oficial de Postgrau (POP Ciències Socials) a la Universitat de Girona.
Membre del grup de recerca de la UdG: Arqueologia i Prehistòria, de la Universitat de Girona.
Actualment realitzant la tesi doctoral sobre les restes humanes recuperades a les Coves Prehistòriques del Paratge del Reclau Viver sota la direcció del catedràtic Narcís Soler.
Participació dels del 2005 fins a l'actualitat en diverses excavacions arqueològiques sobretot a les comarques gironines, com els jaciments el poblat ibèric d'Ullastret o la vila romana del Pla de l'Horta entre d'altres.
Realització de diversos estudis antropològics des de l'any 2008 de diferents jaciments, principalment per a la Universitat de Girona
Des del 2005 també, participant en les excavacions de la Cova de l'Arbreda i des de l'any 2013 coodirectora de l'excavació de la Cova de Mollet III juntament amb l'Alba Solés i l'Isaac Rufí.
A/e: neuscoromina@hotmail.com
Gabriel de Prado
És arqueòleg responsable de la seu d’Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya.
Llicenciat en Lletres (Geografia i Història) per la Universitat de Girona l’any 1997. Entre els anys 2001 i 2003 cursà i obtingué el Màster en Gestió del Patrimoni Cultural (especialitat en patrimoni arqueològic) per l’Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona. L’any 2006 va obtenir el Diploma d’Estudis Avançats a la Universitat de Girona.
En l’àmbit professional, l’any 1998 passà a formar part de l’equip de direcció de les excavacions al Puig de Sant Andreu d’Ullastret i també ha dirigit diverses excavacions d’època ibèrica, romana i medieval a les comarques de Girona.
Entre els anys 2001 i 2003 va realitzar la revisió de l’inventari del patrimoni arqueològic d’algunes de les comarques gironines per encàrrec del Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya.
Ha participat en diversos projectes de recerca internacionals relacionats amb la protohistòria i, així mateix, és autor de diverses publicacions sobre món ibèric i, especialment, sobre els jaciments d’aquest període d’Ullastret.
Joan Frigola
Besalú (1985). Llicenciat en Història (UB, 2007) i Màster en Arqueologia (UB, 2012). Especialista en la història local de Besalú. Ha dirigit diverses intervencions arqueològiques a les comarques de Girona, entre les quals destaquen el Castell de Falgars (Beuda, 2010-2012), el monestir de Palera (Beuda, 2012), la vil·la romana de Vilauba (Camós, 2016), el monestir de Sant Miquel de Fluvià (Sant Miquel, 2016-2017) o el nucli urbà de Besalú (2008-2017). És autor o coautor de nombrosos articles especialitzats i de divulgació, i ha col·laborat en diversos llibres i monografies, l’últim dels quals és el de L’antic terme de Bassegoda (Diputació de Girona, 2016), obra conjunta de diversos autors.
Ha estat el coordinador del centre d’interpretació “Espai Besalú”, inaugurat recentment (2017), i puntualment treballa com a personal extern al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (MACB). Des de 2014 és també el president de l’associació Amics de Besalú i el seu Comtat. Centre d’Estudis, fundada el 1958.
A/e: joanfrigola@hotmail.com
Almudena García
Arqueòloga i antropòloga, llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment desenvolupa tasques com a arqueòloga i gestiona diversos projectes tant a nivell d’excavacions preventives així com en la difusió del coneixement arqueològic i del patrimoni en general.
Com a arqueòloga ha dirigit diverses intervencions arqueològiques a les províncies de Girona i Barcelona, entre les quals es poden destacar les desenvolupades en nuclis antics de vàries poblacions de Girona, com Sant Feliu de Guíxols, La Tallada d’Empordà, Argelaguer, però sobretot a l’entorn medieval de Banyoles, on s’han excavat part dels cementiris medievals i del sistema defensiu del Monestir de Sant Esteve.
A/e: almugarcia78@gmail.com
Esther Medina
És llicenciada en Filosofia i Lletres, Divisió de Geografia i Història, Universitat Autònoma de Barcelona (1991-1996) i Diploma d’Estudis Avançats en Arqueologia Prehistòrica, Universitat Autònoma de Barcelona (1996- 1998).
Durant l'any 1996 va treballar com a col·laboradora en la realització de l'inventari del Museu de Molins de Rei al Departament d’Antropologia Social i Prehistòria de la Facultat de Lletres de la UAB i a l’Ajuntament de Molins de Rei.
Des de l'any 2000 fins a l’actualitat ha treballat com a arqueòloga a les empreses ATICS, S.L., Arqueolític, S.L., Fragments i Ajuntament de Miño de Medinaceli, desenvolupant tasques d’excavació arqueològica, prospecció arqueològica, confecció de planimetries, inventari i dibuix de material arqueològic, anàlisi paleoantrològica, recerca documental, redacció d’articles i memòries científiques i coordinació de grups d’investigació.
Ha publicat nombrosos articles de temàtica arqueològica, alguns dels quals són els següents: Faura, J.-M., Clop, X., Campo, M., Ferrer, A., Medina, E. (1996), “Rapports entre architecture mégalithique et groupes culturels: le cas des “petits allées” dans la Catalogne”, a Rencontres Méridionales de Préhistoire Récente: Production et Identité Culturelle, Arles, pp. 55-64; Codina, D.; Medina, E. (2003), “Intervenció arqueològica al Castell de Queralbs, Ripollès” a 6enes Jornades d’Arqueologia de les comarques de Girona, pp. 389-391, Sant Joan de les Abadesses; -Medina, E. (2008), “La intervenció arqueològica efectuada al carrer Baixada de les Espenyes, núm. 8 (Mataró, Maresme)”, Laietania, 18: 133-154, Museu de Mataró - Secció arqueològica, Mataró; -Medina, E.; Santanach, L. (2010), “La intervenció arqueològica efectuada a l’estació del Liceu de la línia 3 dels FMB (Rambla – Pla de la Boqueria, Districte de Ciutat Vella, Barcelona). Muralla i desenvolupament urbà a l’exterior del primer recinte fortificat medieval de Barcelona”, IV Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna de Catalunya, Tarragona. 385-392; -Medina, E. (2012), "Plaça del Pedró". Anuari d'arqueologia i patrimoni de Barcelona 2011: 120-123. MUHBA. Ajuntament de Barcelona; Medina, E.; Florensa, F. X. (2015): “Intervenció arqueològica d’urgència a la Torrota del Moro (Lavern, Subirats, Alt Penedès)”. Jornades d’Arqueologia del Penedès 2011: 287-292. Vilafranca del Penedès;
Medina, E. (2016), "Vil·la Joana". Anuari d'arqueologia i patrimoni de Barcelona 2014: 209-213; Medina, E (2016). “Una necròpolis al costat de la via romana de la plaça del Pedró (Barcelona)”. Quarhis 12: 180-193. MUHBA. Ajuntament de Barcelona; Florensa, F. X.; Griñó, D.; Medina, E.; Ramos, J. (2017). “Control i excavacions arqueològiques fetes durant l’obra del gasoducte Martorell – Figueres: tram sud Martorell – Hostalric”. Tribuna d’Arqueologia 2013-2014: 313-344. Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya; Lloveras, L., Thomas, R., Garcia, A., Florensa, F., Segura, S., Medina, E., Orri, E., Nadal, J. (2017). “Evidence of Cat (Felis catus) Fur Exploitation in Medieval Iberia”. International Journal of Osteoarchaeology, 27: 867–879. doi: 10.1002/oa.2600.
A/e: arqueoesther@hotmail.com
Xavier Niell
Llicenciat en Història per la Universitat de Girona l'any 2010.
Màster en la Iniciació en la Recerca en Humanitats, Universitat de Girona (2011).
Actualment és doctorant i estic realitzant el Programa de Doctorat de Ciències Humanes i de la Cultura a la Universitat de Girona. Tinc una beca FI (Formació d'Investigador) de la Generalitat de Catalunya per tal de realitzar la tesi doctoral sobre el fenomen megalític del massís de les Gavarres-Ardenya (Baix Empordà, Gironès i la Selva) durant els anys 2012-2015.
Ha participat en les següents excavacions arqueològiques: poblat Ibèric del Puig del Castell de Cassà de la Selva (campanyes: 2001, 2002, 2003, 2004 i 2005; Cau de les Guilles de Roses (campanyes: 2006 i 2007); Cova de l’Arbreda de Serinyà (campanyes: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013) i la Cova dels Ermitons (campanyes: 2010 i 2011).
Línies de recerca o participació en projectes d'investigació: El Paleolítico medio en la cueva de l'Arbreda (Serinyà, Pla de l'Estany); El fenomen megalític del massís de les Gavarres-Ardenya (Baix Empordà, Gironès i la Selva).
Publicacions destacades: "Els monuments megalítics del massís de les Gavarres-Ardenya (Baix Empordà, Gironès i la Selva)". Revista Lligams, número 9, 2011; “Les excavacions a la cova de l'Arbreda durant les campanyes de 2008 i 2009". Desenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques Gironines. Arbúcies, 2010; “Les excavacions a la cova de l'Arbreda durant les campanyes de 2010 i 2011". Onzenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques Gironines. Girona, 2012.
A/e: xavier.niell@udg.edu / xeviniell@hotmail.com
Isaac Rufí
És doctorand de la Universitat de Girona.
Actualment és becari per la Generalitat de Catalunya i està cursant la tesi doctoral sobre les estratègies de caça dels grups caçadors-recol·lectors de la Cova de l'Arbreda (Serinyà) entre fa 28.000 i 20.000 anys.
Col·labora amb les tasques de difusió al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà.
És director de les excavacions a la cova de Mollet III i ha col·laborat en diferents jaciments arqueològics i paleontològics, com la cova de l'Arbreda (Serinyà), la Cova dels Ermitons (Sadernes), la Cova de Mollet (Serinyà) i el Camp dels Ninots (Caldes de Malavella).
A/e: i.rufi19@gmail.com
Llicenciada
en Història (2002-07) per la Universitat de Girona.Màster en Iniciació a
la Recerca en Humanitats: Història, Art, Filosofia, Llengua i
Literatura (2007-2008).
Programa Oficial de Postgrau (POP) en Ciències Humanes i de la Cultura. MCD2006-00048.
Becari BR pre-doctoral de la Universitat de Girona: 01/04/2008 31/03/2010.
Personal Investigador en Formació (BRUDG) de la Universitat de Girona: 01/04/2010 31/03/2012.
Membre del grup de recerca de la UdG: Arqueologia i Prehistòria, de la Universitat de Girona. Referència GRHCS083.
Membre del GRAPE (Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany).
Participació dels del 2003 fins a l'actualitat en diverses excavacions arqueològiques de la Universitat de Girona i d’altres institucions com també a l’estranger.
Realitzant la tesis doctoral sobre la producció ceràmica de la bòbila d’Ermedàs, Cornellà del Terri.
Des del 2006 participant en l’excavació del jaciment d’Ermedàs i a partir del 2012 coodirectora de l’excavació, juntament amb el Dr. Joaquim Tremoleda.
A/e: josefina.simon.reig@gmail.com
Joaquim Tremoleda
Va néixer a Lladó, l’any 1962.
És doctor en arqueologia per la Universitat de Girona.
Treballa com a arqueòleg-conservador al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.
Director de la col·lecció “Guies de Patrimoni Local”, editada per la Diputació de Girona.
Autor i director de la sèrie “L’epigrafia medieval dels comtats gironins”, editada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.
Membre de la Junta de l’Institut d’Estudis Empordanesos.
President del Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany.
Membre del consell de redacció de les revistes: Empúries, Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos i Studies on the Rural World in the Roman Period.
Ha participat i participa en diversos projectes de recerca del Ministeri.
Ha dirigit diversos projectes d’excavació: Empúries, Vilauba (Camós), Ermedàs (Cornellà del Terri), La Quintana (Cervià de Ter), La Font del Vilar (Avinyonet de Puigventós), Can Ventura de l’Oller (Santa Perpètua de Mogoda) ...
Ha publicat nombrosos llibres i articles especialitzats sobre l’Empúries grega i romana i sobre la romanització del nord-est català, en revistes nacionals i estrangeres.
També ha realitzat treballs de síntesi històrica i treballs d’història local, com els llibres de Lladó; La Mare de Déu del Mont, la part històrica de l’Atles de l’Alt Empordà, editat per l’Institut Cartogràfic de Catalunya o la part d’Antiga de la Història de l’Alt Empordà i de la Història del Pla de l’Estany, editades per la Diputació de Girona.
Ha coordinat l’edició de la Història del Pla de l’Estany; el llibre sobre els 100 anys de la Cooperativa Agrícola de Banyoles o la biografia Moisès Sidrach, passió per la creació artística.
La seva darrera publicació és la coordinació, juntament amb Josep Maria Nolla, de dos volum del número 15 de les Monografies Emporitanes.
A/e: qtremoleda@gmail.com
Anna Augé |
Des de l’any 2006 porta dirigint una seixantena d’excavacions arqueològiques i realitzant tasques de difusió del patrimoni històric i arqueològic, mitjançant visites guiades, xerrades i tallers d’arqueologia.
Ha col·laborat en diversos congressos i és autora de més d’una quarantena d’articles.
A/e: aaugesan@gmail.com
Ha col·laborat en diversos congressos i és autora de més d’una quarantena d’articles.
A/e: aaugesan@gmail.com
Ferran Codina
Ferran Codina |
Entre els anys 2001 i 2003 cursà i obtingué el Màster en Gestió del Patrimoni Cultural (especialitat en patrimoni arqueològic) per l’Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona. L’any 2006 va obtenir el Diploma d’Estudis Avançats a la Universitat de Girona.
En l’àmbit professional, l’any 1998 passà a formar part de l’equip de direcció de les excavacions al Puig de Sant Andreu d’Ullastret. Des d’aquest mateix any la seva activitat professional s’ha centrat en la direcció d’intervencions arqueològiques programades i preventives a les comarques gironines en jaciments d’època ibèrica, romana i medieval.
Ha participat en diversos projectes de recerca internacionals relacionats amb la protohistòria. Així mateix, és autor de diverses publicacions sobre món ibèric i, especialment, sobre els jaciments d’aquest període d’Ullastret.
A/e: fcodina@gmail.com
Neus Coromina
Neus Coromina |
Màster en Cultura Històrica i Comunicació per la Universitat de Barcelona.
Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats: Història, Art, Filosofia, Llengua i Literatura l'any 2008 per la Universitat de Girona.
Doctorant del Programa Oficial de Postgrau (POP Ciències Socials) a la Universitat de Girona.
Membre del grup de recerca de la UdG: Arqueologia i Prehistòria, de la Universitat de Girona.
Actualment realitzant la tesi doctoral sobre les restes humanes recuperades a les Coves Prehistòriques del Paratge del Reclau Viver sota la direcció del catedràtic Narcís Soler.
Participació dels del 2005 fins a l'actualitat en diverses excavacions arqueològiques sobretot a les comarques gironines, com els jaciments el poblat ibèric d'Ullastret o la vila romana del Pla de l'Horta entre d'altres.
Realització de diversos estudis antropològics des de l'any 2008 de diferents jaciments, principalment per a la Universitat de Girona
Des del 2005 també, participant en les excavacions de la Cova de l'Arbreda i des de l'any 2013 coodirectora de l'excavació de la Cova de Mollet III juntament amb l'Alba Solés i l'Isaac Rufí.
A/e: neuscoromina@hotmail.com
Gabriel de Prado
Gabriel de Prado |
Llicenciat en Lletres (Geografia i Història) per la Universitat de Girona l’any 1997. Entre els anys 2001 i 2003 cursà i obtingué el Màster en Gestió del Patrimoni Cultural (especialitat en patrimoni arqueològic) per l’Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona. L’any 2006 va obtenir el Diploma d’Estudis Avançats a la Universitat de Girona.
En l’àmbit professional, l’any 1998 passà a formar part de l’equip de direcció de les excavacions al Puig de Sant Andreu d’Ullastret i també ha dirigit diverses excavacions d’època ibèrica, romana i medieval a les comarques de Girona.
Entre els anys 2001 i 2003 va realitzar la revisió de l’inventari del patrimoni arqueològic d’algunes de les comarques gironines per encàrrec del Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya.
Ha participat en diversos projectes de recerca internacionals relacionats amb la protohistòria i, així mateix, és autor de diverses publicacions sobre món ibèric i, especialment, sobre els jaciments d’aquest període d’Ullastret.
A/e: gdeprado@gencat.cat
Joan Frigola |
Ha estat el coordinador del centre d’interpretació “Espai Besalú”, inaugurat recentment (2017), i puntualment treballa com a personal extern al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (MACB). Des de 2014 és també el president de l’associació Amics de Besalú i el seu Comtat. Centre d’Estudis, fundada el 1958.
A/e: joanfrigola@hotmail.com
Almudena García
Almudena García |
Com a arqueòloga ha dirigit diverses intervencions arqueològiques a les províncies de Girona i Barcelona, entre les quals es poden destacar les desenvolupades en nuclis antics de vàries poblacions de Girona, com Sant Feliu de Guíxols, La Tallada d’Empordà, Argelaguer, però sobretot a l’entorn medieval de Banyoles, on s’han excavat part dels cementiris medievals i del sistema defensiu del Monestir de Sant Esteve.
A/e: almugarcia78@gmail.com
Esther Medina
Esther Medina |
Durant l'any 1996 va treballar com a col·laboradora en la realització de l'inventari del Museu de Molins de Rei al Departament d’Antropologia Social i Prehistòria de la Facultat de Lletres de la UAB i a l’Ajuntament de Molins de Rei.
Des de l'any 2000 fins a l’actualitat ha treballat com a arqueòloga a les empreses ATICS, S.L., Arqueolític, S.L., Fragments i Ajuntament de Miño de Medinaceli, desenvolupant tasques d’excavació arqueològica, prospecció arqueològica, confecció de planimetries, inventari i dibuix de material arqueològic, anàlisi paleoantrològica, recerca documental, redacció d’articles i memòries científiques i coordinació de grups d’investigació.
Ha publicat nombrosos articles de temàtica arqueològica, alguns dels quals són els següents: Faura, J.-M., Clop, X., Campo, M., Ferrer, A., Medina, E. (1996), “Rapports entre architecture mégalithique et groupes culturels: le cas des “petits allées” dans la Catalogne”, a Rencontres Méridionales de Préhistoire Récente: Production et Identité Culturelle, Arles, pp. 55-64; Codina, D.; Medina, E. (2003), “Intervenció arqueològica al Castell de Queralbs, Ripollès” a 6enes Jornades d’Arqueologia de les comarques de Girona, pp. 389-391, Sant Joan de les Abadesses; -Medina, E. (2008), “La intervenció arqueològica efectuada al carrer Baixada de les Espenyes, núm. 8 (Mataró, Maresme)”, Laietania, 18: 133-154, Museu de Mataró - Secció arqueològica, Mataró; -Medina, E.; Santanach, L. (2010), “La intervenció arqueològica efectuada a l’estació del Liceu de la línia 3 dels FMB (Rambla – Pla de la Boqueria, Districte de Ciutat Vella, Barcelona). Muralla i desenvolupament urbà a l’exterior del primer recinte fortificat medieval de Barcelona”, IV Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna de Catalunya, Tarragona. 385-392; -Medina, E. (2012), "Plaça del Pedró". Anuari d'arqueologia i patrimoni de Barcelona 2011: 120-123. MUHBA. Ajuntament de Barcelona; Medina, E.; Florensa, F. X. (2015): “Intervenció arqueològica d’urgència a la Torrota del Moro (Lavern, Subirats, Alt Penedès)”. Jornades d’Arqueologia del Penedès 2011: 287-292. Vilafranca del Penedès;
Medina, E. (2016), "Vil·la Joana". Anuari d'arqueologia i patrimoni de Barcelona 2014: 209-213; Medina, E (2016). “Una necròpolis al costat de la via romana de la plaça del Pedró (Barcelona)”. Quarhis 12: 180-193. MUHBA. Ajuntament de Barcelona; Florensa, F. X.; Griñó, D.; Medina, E.; Ramos, J. (2017). “Control i excavacions arqueològiques fetes durant l’obra del gasoducte Martorell – Figueres: tram sud Martorell – Hostalric”. Tribuna d’Arqueologia 2013-2014: 313-344. Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya; Lloveras, L., Thomas, R., Garcia, A., Florensa, F., Segura, S., Medina, E., Orri, E., Nadal, J. (2017). “Evidence of Cat (Felis catus) Fur Exploitation in Medieval Iberia”. International Journal of Osteoarchaeology, 27: 867–879. doi: 10.1002/oa.2600.
A/e: arqueoesther@hotmail.com
Xavier Niell
Xavier Niell |
Màster en la Iniciació en la Recerca en Humanitats, Universitat de Girona (2011).
Actualment és doctorant i estic realitzant el Programa de Doctorat de Ciències Humanes i de la Cultura a la Universitat de Girona. Tinc una beca FI (Formació d'Investigador) de la Generalitat de Catalunya per tal de realitzar la tesi doctoral sobre el fenomen megalític del massís de les Gavarres-Ardenya (Baix Empordà, Gironès i la Selva) durant els anys 2012-2015.
Ha participat en les següents excavacions arqueològiques: poblat Ibèric del Puig del Castell de Cassà de la Selva (campanyes: 2001, 2002, 2003, 2004 i 2005; Cau de les Guilles de Roses (campanyes: 2006 i 2007); Cova de l’Arbreda de Serinyà (campanyes: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013) i la Cova dels Ermitons (campanyes: 2010 i 2011).
Línies de recerca o participació en projectes d'investigació: El Paleolítico medio en la cueva de l'Arbreda (Serinyà, Pla de l'Estany); El fenomen megalític del massís de les Gavarres-Ardenya (Baix Empordà, Gironès i la Selva).
Publicacions destacades: "Els monuments megalítics del massís de les Gavarres-Ardenya (Baix Empordà, Gironès i la Selva)". Revista Lligams, número 9, 2011; “Les excavacions a la cova de l'Arbreda durant les campanyes de 2008 i 2009". Desenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques Gironines. Arbúcies, 2010; “Les excavacions a la cova de l'Arbreda durant les campanyes de 2010 i 2011". Onzenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques Gironines. Girona, 2012.
A/e: xavier.niell@udg.edu / xeviniell@hotmail.com
Isaac Rufí
Isaac Rufí |
Actualment és becari per la Generalitat de Catalunya i està cursant la tesi doctoral sobre les estratègies de caça dels grups caçadors-recol·lectors de la Cova de l'Arbreda (Serinyà) entre fa 28.000 i 20.000 anys.
Col·labora amb les tasques de difusió al Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà.
És director de les excavacions a la cova de Mollet III i ha col·laborat en diferents jaciments arqueològics i paleontològics, com la cova de l'Arbreda (Serinyà), la Cova dels Ermitons (Sadernes), la Cova de Mollet (Serinyà) i el Camp dels Ninots (Caldes de Malavella).
A/e: i.rufi19@gmail.com
Josefina Simon
Josefina Simon |
Programa Oficial de Postgrau (POP) en Ciències Humanes i de la Cultura. MCD2006-00048.
Becari BR pre-doctoral de la Universitat de Girona: 01/04/2008 31/03/2010.
Personal Investigador en Formació (BRUDG) de la Universitat de Girona: 01/04/2010 31/03/2012.
Membre del grup de recerca de la UdG: Arqueologia i Prehistòria, de la Universitat de Girona. Referència GRHCS083.
Membre del GRAPE (Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany).
Participació dels del 2003 fins a l'actualitat en diverses excavacions arqueològiques de la Universitat de Girona i d’altres institucions com també a l’estranger.
Realitzant la tesis doctoral sobre la producció ceràmica de la bòbila d’Ermedàs, Cornellà del Terri.
Des del 2006 participant en l’excavació del jaciment d’Ermedàs i a partir del 2012 coodirectora de l’excavació, juntament amb el Dr. Joaquim Tremoleda.
A/e: josefina.simon.reig@gmail.com
Joaquim Tremoleda
Joaquim Tremoleda |
És doctor en arqueologia per la Universitat de Girona.
Treballa com a arqueòleg-conservador al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries.
Director de la col·lecció “Guies de Patrimoni Local”, editada per la Diputació de Girona.
Autor i director de la sèrie “L’epigrafia medieval dels comtats gironins”, editada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.
Membre de la Junta de l’Institut d’Estudis Empordanesos.
President del Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany.
Membre del consell de redacció de les revistes: Empúries, Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos i Studies on the Rural World in the Roman Period.
Ha participat i participa en diversos projectes de recerca del Ministeri.
Ha dirigit diversos projectes d’excavació: Empúries, Vilauba (Camós), Ermedàs (Cornellà del Terri), La Quintana (Cervià de Ter), La Font del Vilar (Avinyonet de Puigventós), Can Ventura de l’Oller (Santa Perpètua de Mogoda) ...
Ha publicat nombrosos llibres i articles especialitzats sobre l’Empúries grega i romana i sobre la romanització del nord-est català, en revistes nacionals i estrangeres.
També ha realitzat treballs de síntesi històrica i treballs d’història local, com els llibres de Lladó; La Mare de Déu del Mont, la part històrica de l’Atles de l’Alt Empordà, editat per l’Institut Cartogràfic de Catalunya o la part d’Antiga de la Història de l’Alt Empordà i de la Història del Pla de l’Estany, editades per la Diputació de Girona.
Ha coordinat l’edició de la Història del Pla de l’Estany; el llibre sobre els 100 anys de la Cooperativa Agrícola de Banyoles o la biografia Moisès Sidrach, passió per la creació artística.
La seva darrera publicació és la coordinació, juntament amb Josep Maria Nolla, de dos volum del número 15 de les Monografies Emporitanes.
A/e: qtremoleda@gmail.com